Политика за приватност

Вовед

Овој документ, овде наведен како „Политика за приватност“, ги наведува типовите на податоци што ги собираме од нашите корисници, како ги користиме и мерките што ги преземаме за да ги заштитиме. Оваа политика се однесува исклучиво на AI Content Writer – Chatbot (com.eskritor.app), управувана и управувана од TEXTINTEL FZE и е достапна преку App Store или Play Store, кој содржи „приватност“ во својот URL за да ја одрази содржината на страницата. Вашата приватност е најважна за нас, а ние сме посветени да ги заштитиме вашите лични податоци.

Дефиниции и толкување Во оваа политика за приватност, се користат следните дефиниции:

 • Податоци: збирно сите информации што ги доставувате до Eskritor . Оваа дефиниција ги вклучува, онаму каде што е применливо, дефинициите дадени во Законите за заштита на податоците.

 • Колачиња: Мала текстуална датотека поставена на вашиот компјутер од оваа веб-локација кога посетувате одредени делови од веб-локацијата и/или кога користите одредени функции на веб-страницата.

 • Закони за заштита на податоци: секој применлив закон во врска со обработката на личните податоци, вклучително, но не ограничувајќи се на Директивата 96/46/EC (Директива за заштита на податоците) или GDPR , и сите национални закони за имплементација, регулативи и секундарно законодавство, како додека GDPR е ефективен во Белгија.

 • GDPR : Општа регулатива за заштита на податоци (ЕУ) 2016/679.

 • Закон за колачиња на ЕУ: Регулативи за приватност и електронски комуникации (Директива на ЕЗ) 2003 година, изменета со Регулативата за приватност и електронски комуникации (ЕЗ Директива) (Амандман) 2011 година.

 • Корисник или вие: која било трета страна што пристапува до Eskritor и не е (з) вработени во TEXTINTEL FZE и дејствуваат во текот на нивното вработување или (ii) ангажиран како консултант или на друг начин обезбедува услуги за TEXTINTEL FZE и пристап до Eskritor во врска со обезбедувањето на таквите услуги.

 • Eskritor : веб-локацијата или мобилната апликација што моментално ја користите, https://www.eskritor.com/ и сите поддомени на оваа страница, освен ако не се изрично исклучени со нивните правила и услови.

 

Поврзување на Политиката за приватностЗа да пристапите до нашата Политика за приватност директно од апликацијата, одете до делот за поставки/за каде ќе најдете врска до целосната политика. Ова осигурува дека нашите корисници можат лесно да ги прегледаат нашите практики за приватност во секое време.

 

Опсег на оваа Политика за приватностОваа политика за приватност се однесува само на активностите на TEXTINTEL FZE и Корисниците на Eskritor . Не се проширува на ниедна веб-локација или апликација до која може да се пристапи од овој Eskritor , вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, какви било врски што можеме да ги обезбедиме до веб-локациите на социјалните медиуми.

 

Контролор на податоциЗа целите на важечките Закони за заштита на податоци, TEXTINTEL FZE е „контролор на податоци“. Ова значи дека TEXTINTEL FZE ги одредува целите за кои и начинот на кој се обработуваат вашите податоци.

 

Собрани податоци Можеме да ги собереме следниве податоци, кои вклучуваат лични податоци, од вас:

 • Име

 • Назив на работното место

 • Професија

 • Контакт информации како што се е-пошта и телефонски броеви

 • Демографски информации како што се поштенски код, преференции и интереси

 • IP адреса (автоматски собрана)

 • Вид и верзија на веб-прелистувач (автоматски собрани)

 • Оперативен систем (автоматски собран)

 • Физичка адреса

 • Податоци за користење за тоа како го користите Eskritor

 • Запис за кореспонденција што го имате со нас Покрај споменатите податоци, може да собираме и детали за трансакциите што ги спроведувате преку нашата апликација, содржината до која пристапувате и сите други интеракции што ги имате со апликацијата.

 

Како собираме податоци Ние собираме податоци на следниве начини:

 • Податоците ни се дадени од вас.

 • Податоците се добиваат од други извори.

 • Податоците се собираат автоматски.

Податоци што ни ги дадовте вие TEXTINTEL FZE ќе ги собира вашите податоци на повеќе начини, на пример:

 • Кога ќе не контактирате преку веб-страницата, мобилната апликација, по телефон, пошта, е-пошта или преку кој било друг начин.

 • Кога ќе се регистрирате кај нас и ќе поставите сметка за да ги добивате нашите производи/услуги.

 • Кога ќе ги пополните анкетите што ги користиме за истражувачки цели (иако не сте обврзани да одговорите на нив).

 • Кога ги користите нашите услуги.

Податоци добиени од трети лица TEXTINTEL FZE ќе добие податоци за вас од следниве трети страни:

 • Хотјар

 • Google Analytics

 • Остри

 • Тип форма

 • YouTube API * *Корисниците кои избираат да поставуваат датотеки користејќи ја интеграцијата за прикачување YouTube , се согласуваат да бидат обврзани со Условите за користење YouTube ( https://www.youtube.com/t/terms ), кои се поврзани со Политиката за приватност Google ( http: //www.google.com/policies/privacy ).

Податоците се собираат автоматски До степен до кој пристапувате до Eskritor , ние автоматски ќе ги собираме вашите податоци, на пример:

 • Ние автоматски собираме некои информации за вашата посета на веб-локацијата. Овие информации ни помагаат да направиме подобрувања на содржината и навигацијата на веб-локацијата, а ја вклучуваат и вашата IP адреса, датумот, времето и зачестеноста со која пристапувате до веб-локацијата и начинот на кој ја користите и комуницирате со нејзината содржина.

 • Ќе ги собираме вашите податоци автоматски преку колачиња, во согласност со поставките за колачиња на вашиот прелистувач. За повеќе информации за колачињата и како ги користиме на веб-локацијата, видете го делот подолу, насловен „Колачиња“.

Наша употреба на податоциНекој или сите од горенаведените податоци може да бидат потребни од време на време за да ви обезбедиме најдобра можна услуга и искуство при користење на нашата веб-страница. Поточно, податоците може да се користат од нас поради следниве причини:

 • Внатрешно водење евиденција.

 • Подобрување на нашите производи/услуги.

 • Пренесување по е-пошта на маркетиншки материјали што може да ве интересираат.

 • Контактирајте за целите на истражување на пазарот што може да се направи преку е-пошта, телефон, факс или пошта. Таквите информации може да се користат за прилагодување или ажурирање на веб-локацијата.

Споделување податоци со трети лица Можеме да ги споделиме вашите податоци со следните групи луѓе од следниве причини:

 • Нашите вработени, агенти и/или професионални советници – За да ни овозможат да се вклучиме во директен маркетинг (како што се билтени или маркетинг е-пошта за производи и услуги обезбедени од нас, а кои веруваме дека ќе бидат од интерес за вас).

 • Даватели на плаќања од трети лица кои обработуваат плаќања извршени преку веб-локацијата – за да им овозможат на трети лица даватели на плаќања да ги обработуваат плаќањата и рефундирањето на корисниците.

 • Ние, исто така, може да ги споделиме вашите податоци со регулаторните органи кога тоа го бара законот или како одговор на правниот процес, со цел да се заштитиме од злоупотреба или неовластено користење на нашата апликација, да ја ограничиме нашата законска одговорност и да ги заштитиме нашите права или да ги заштитиме правата, имотот , или безбедноста на посетителите на оваа веб-локација или на јавноста.

 

Политика за бришење податоциВо TEXTINTEL FZE ја почитуваме вашата приватност и сме посветени да ја одржуваме. Ако одлучите да престанете да ги користите нашите услуги, можете да побарате бришење на вашите лични податоци. По добивањето на барањето на support@transkriptor.com, ќе го иницираме процесот на бришење на сите податоци специфични за корисникот од нашите системи. Наша цел е да ги исполниме таквите барања во рок од 24 часа, осигурувајќи дека вашите лични податоци ќе бидат веднаш отстранети. Оваа политика е дел од нашата посветеност да се усогласиме со прописите за заштита на податоците и да ви обезбедиме контрола врз вашите лични информации.

 

Одржување на податоците безбедни Ќе користиме технички и организациски мерки за да ги заштитиме вашите податоци, на пример:

 • Пристапот до вашата сметка е контролиран со лозинка и корисничко име што е единствено за вас.

 • Ние ги чуваме вашите податоци на безбедни сервери.

 • Техничките и организациските мерки вклучуваат мерки за справување со секое сомнително прекршување на податоците. Ако се сомневате во каква било злоупотреба или загуба или неовластен пристап до вашите податоци, ве молиме известете нè веднаш со контактирање на нас преку оваа адреса на е-пошта: support@transkriptor.com

 

Задржување на податоциОсвен ако не е потребен или дозволен подолг период на задржување со закон, ние ќе ги чуваме вашите податоци на нашите системи само за периодот неопходен за исполнување на целите наведени во оваа политика за приватност или додека не побарате податоците да се избришат. Дури и ако ги избришеме вашите податоци, тие може да останат на резервните или архивските медиуми за правни, даночни или регулаторни цели.

 

Вашите права Ги имате следните права во однос на вашите податоци:

 • Право на пристап – право на барање (i) копии од информациите што ги имаме за вас во секое време, или (ii) дека ги менуваме, ажурираме или бришеме таквите информации. Ако ви овозможиме пристап до информациите што ги имаме за вас, нема да ви наплатиме за тоа, освен ако вашето барање е „очигледно неосновано или прекумерно“. Онаму каде што ни е законски дозволено да го сториме тоа, може да го одбиеме вашето барање. Доколку го одбиеме вашето барање, ќе ви ги кажеме причините зошто.

 • Право на корекција – право да се поправат вашите податоци доколку се неточни или нецелосни.

 • Право на бришење – право да бараме да ги избришеме или отстраниме вашите податоци од нашите системи.

 • Право да ја ограничиме нашата употреба на вашите податоци – право да нè „блокира“ да ги користиме вашите податоци или да го ограничите начинот на кој можеме да ги користиме.

 • Право на преносливост на податоци – право да бараме да ги преместиме, копираме или пренесеме вашите податоци.

 • Право на приговор – право на приговор на нашата употреба на вашите податоци, вклучително и местото каде што ги користиме за наши легитимни интереси.

 

Контактирање со насАко сакате да ажурирате, потврдите или избришете некој од вашите лични податоци собрани преку апликацијата или ако имате какви било прашања во врска со оваа политика за приватност, испратете барање на support@transkriptor.com. Ние ќе одговориме на вашето барање во разумен временски рок.

 

Врски до други веб-странициEskritor може, од време на време, да обезбедува врски до други веб-локации. Ние немаме контрола врз таквите веб-локации и не сме одговорни за содржината на овие веб-страници. Оваа политика за приватност не се однесува на вашата употреба на такви веб-локации. Ви препорачуваме да ја прочитате политиката за приватност или изјавата на други веб-локации пред да ги користите.

 

Промени на оваа Политика за приватностГо задржуваме правото да ја измениме оваа политика за приватност во секое време. Промените и појаснувањата ќе стапат на сила веднаш по нивното објавување на веб-страницата. Ако направиме материјални промени во оваа политика, ќе ве известиме овде дека е ажурирана, за да знаете кои информации ги собираме, како ги користиме и под кои околности, доколку ги има, користиме и/или откриваме тоа.

 

Деца на возраст под 16 годиниEskritor не е наменет за деца под 16-годишна возраст. Ние свесно не собираме лични информации од деца под 16 години. Ако сте под 16 години, немојте да ги користите нашите услуги или да ни давате какви било информации преку веб-страницата. Ако дознаеме дека сме собрале или примиле лични информации од дете под 16 години без потврда на родителска согласност, ќе ги избришеме тие информации. Ако мислите дека можеме да имаме информации од или за дете под 16 години, ве молиме контактирајте не на support@transkriptor.com .

 

Колачиња и како ги користимеОваа веб-локација може да постави и пристапи до одредени колачиња на вашиот компјутер. TEXTINTEL FZE користи колачиња за да го подобри вашето искуство во користењето на веб-страницата и да го подобри нашиот опсег на услуги. Ние внимателно ги избравме овие колачиња и презедовме чекори за да се осигураме дека вашата приватност е заштитена и почитувана во секое време. За подетални информации за колачињата што ги користиме и целите за кои ги користиме, видете го делот подолу, насловен „Колачиња“.

 

ОпштоНе смеете да префрлите ниту едно од вашите права според оваа политика за приватност на кое било друго лице. Можеме да ги пренесеме нашите права според оваа политика за приватност каде што разумно веруваме дека вашите права нема да бидат засегнати. Ако кој било суд или надлежен орган утврди дека која било одредба од оваа политика за приватност (или дел од која било одредба) е неважечка, незаконска или неприменлива, таа одредба или дел одредба, до степен што се бара, ќе се смета дека е избришана, и валидноста и спроведливоста на другите одредби од оваа политика за приватност нема да бидат засегнати. Освен ако не е поинаку договорено, никакво одложување, дејствие или пропуштање од страна на страната во остварувањето на кое било право или правен лек нема да се смета за откажување од тоа или кое било друго право или правен лек.

 

Детали за контакт Ако имате какви било прашања или грижи во врска со оваа политика за приватност, ве молиме контактирајте не на: Е-пошта: support@transkriptor.com

 

Признание Со користење Eskritor , вие потврдувате дека сте ја прочитале оваа политика за приватност и се согласувате да бидете обврзани со неа.