Како да напишете копија од реклами за реклами LinkedIn

маж користи LinkedIn

Овој водич чекор-по-чекор обезбедува практични совети и стратегии кои ќе ви помогнат да креирате убедлива копија од реклами што ќе резонира со вашата професионална публика, ќе го зголеми ангажманот и ќе ги поттикне конверзиите на рекламите на LinkedIn .

Што е рекламирање LinkedIn ?

LinkedIn Advertising е рекламна платформа обезбедена од LinkedIn , најголемата светска професионална платформа за социјални медиуми. Тој им нуди на бизнисите и на огласувачите можност да допрат до високо насочена публика од професионалци и носители на одлуки.

Рекламирањето LinkedIn им овозможува на огласувачите да креираат и прикажуваат реклами што се појавуваат на платформата LinkedIn за да постигнат различни маркетиншки цели, како што се зголемување на свесноста за брендот, поттикнување на сообраќајот на веб-страниците, генерирање на потенцијални клиенти и промовирање можности за работа.

Какви видови на формати на реклами обезбедува LinkedIn ?

Рекламната кампања LinkedIn обезбедува различни формати на реклами за да одговараат на различни стратегии за маркетинг на содржина:

 1. Реклами со спонзорирана содржина: ова се домашни реклами кои се појавуваат директно во доводите на LinkedIn на корисниците, имитирајќи редовни објави. Спонзорираната содржина може да вклучува текст, реклами со една слика, видео реклами и врски, што им овозможува на огласувачите да споделуваат интересна содржина со нивната целна публика.
 2. Спонзорирани InMail/Реклами за пораки: Спонзорираната InMail им овозможува на огласувачите да испраќаат персонализирани пораки директно до дојдовните сандачиња на LinkedIn на корисниците.
 3. Реклами на рингишпил: картички што може да се повлечат што можат да прикажат последователна приказна, различни производи или да споделат увид.
 4. Реклами за разговор: Овие типови на реклами се „избери свој пат“ за клиентите бидејќи тие можат да изберат од низата одговори што ќе ви помогнат подобро да ги разберете. Ова помага во зголемување на прегледите на веб-локациите, ангажманот, промоцијата на производите и генерирањето на потенцијални клиенти.
 5. Текст реклами: Текстуалните реклами се мали, концизни реклами кои се појавуваат на десната страна на десктоп интерфејсот LinkedIn . Тие се состојат од наслов, краток опис и врска до избраната дестинација на огласувачот.
 6. Динамички реклами : Динамичките реклами се високо персонализирани реклами кои користат податоци од профилот на членовите LinkedIn , како што се слики на профили и наслови на работни места, за да креираат насочени и релевантни реклами. Тие можат да бидат прикажани во различни формати, вклучувајќи реклами за следбеници, реклами во центарот на вниманието и огласи за работа.

Забелешка: на маркетингот LinkedIn , обично плаќате на основа на цена-по-клик (CPC), а не на основа на CPM (што обично е рекламата на Facebook). Тоа значи дека плаќате кога некој ќе кликне на вашата реклама. Но, не плаќате кога некој ја гледа вашата реклама, но не кликне. Исто така, можете да изберете дневен буџет.

Како да напишете копија од реклами за реклами LinkedIn

Еве целосен водич за создавање висококвалитетна рекламна копија LinkedIn за вашите напори за дигитален маркетинг:

Дефинирајте ги вашите цели на кампањата и целната публика

 • Започнете со јасно дефинирање на целите на вашата кампања и идентификување на вашата целна публика на LinkedIn .
 • Размислете за индустријата, работните наслови, демографските, стажот и интересите на вашата посакувана публика.
 • Разбирањето на нивните болни точки, потреби и мотивации ќе помогне да ја прилагодите вашата реклама за ефективно да резонира со нив.

Направете впечатлив наслов на реклама

 • Создадете наслов кој веднаш ќе привлече внимание и ќе ја мами вашата публика да продолжи да чита.
 • Користете концизен јазик што ја нагласува понудата за вредност или користа од вашата понуда.
 • Вклучете релевантни клучни зборови додека одржувате привлечен тон што се усогласува со гласот на вашиот бренд.

Истакнете ги клучните придобивки и единствените продажни точки

 • Комуницирајте ги клучните придобивки и уникатните продажни точки на вашиот производ, услуга или понуда на јасен и привлечен начин.
 • Покажете како вашата понуда може да ги реши професионалните предизвици на вашата публика, да го подобри нивниот работен живот или да ги подобри нивните вештини.
 • Користете конкретни примери и податоци, доколку е можно, за да ги потврдите вашите тврдења.

Искористете го социјалниот доказ и кредибилитет

 • Вклучете елементи за социјален доказ, како што се сведоштва, студии на случај засновани на големината на компанијата или статистика, за да изградите кредибилитет и доверба.
 • Страницата LinkedIn е професионална мрежа каде што се важни автентичноста и репутацијата.
 • Покажувањето дека другите имале позитивно искуство со вашиот бренд може значително да влијае на перцепцијата на вашата публика и да ја зголеми нивната веројатност да се вклучат во вашата реклама.

Направете убедлив повик за акција (CTA)

 • Завршете ја вашата реклама копија со силен и јасен повик за акција (CTA) што ја поттикнува вашата публика да ја преземе саканата акција.
 • Без разлика дали се работи за кликнување на врска, преземање ресурс или пријавување на вебинар, направете го вашиот CTA привлечен и чувствителен на времето.
 • Поттикнете ја итноста и јасно пренесете ја вредноста што ќе ја добијат со тоа што ќе постапат по неа.

Чувајте го концизно и професионално

 • Рекламирањето LinkedIn обично има граници на карактери, па затоа е од клучно значење да ја пренесете вашата порака концизно.
 • Користете професионален јазик, избегнувајте жаргон и одржувајте тон што резонира со вашата целна публика.
 • Чувајте ги параграфите и речениците кратки за да ја подобрите читливоста и да ја направите вашата реклама влијателна.

Тест и повторување за оптимизација

 • Не се задоволувајте со првиот образец од вашата реклама копија.
 • Извршете A/B тестови за да споредите повеќе пораки или верзии на вашиот рекламен креативец за да ги идентификувате најефективните пораки и соодветно да ги усовршите метриките за копирање.
 • Следете ги перформансите на вашите реклами, вклучувајќи стапки на кликнување (CTR), стапки на ангажираност, спецификации и стапки на конверзија.
 • Континуирано оптимизирајте ја вашата реклама копија врз основа на сознанија за податоци за да ја максимизирате формата на водечките генерации
Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Ekritor сега!

Поврзани написи

Слика на компјутерски екран што прикажува разговор со GPT-3, прекриен со дијаграми што ги илустрираат чекорите за обработка на јазикот на вештачката интелигенција
Eskritor

Како работи GPT-3?

Следните чекори објаснуваат како GPT-3 работи за да генерира одговори: Зошто е корисен GPT-3? Еве список на причини зошто GPT-3 е корисен: Која е историјата на GPT-3? Развојот на GPT-3

Визуелна табела што прикажува податоци поврзани со влијанието на вештачката интелигенција на пазарот на труд за пишувачите на содржини
Eskritor

Дали вештачката интелигенција ќе ги замени пишувачите на содржина?

Да, писателите на вештачка интелигенција можат да заменат некои писатели, но никогаш не можат да ги заменат добрите писатели. Ќе замени одредени видови работни места за пишување. Генераторите на содржина

Визуелна претстава на архитектурата на ChatGPT, со трансформаторски модел кој овозможува разбирање на јазикот и генерирање способности
Eskritor

Како работи ChatGPT?

На високо ниво, ChatGPT е модел за длабоко учење кој користи невронска мрежа за да генерира текст сличен на човекот. Специфичната верзија на моделот, ChatGPT-3, се заснова на техника наречена