Најдобри генератори на копии за реклами со вештачка интелигенција

best-ai-ad-copy-generators

Што се генератори на копии за реклами со вештачка интелигенција?

Генераторите за копии за реклами со вештачка интелигенција се алатки или софтвер напојувани со вештачка интелигенција што помага при создавање рекламна копија. Следствено, тој користи алгоритми за машинско учење и техники за обработка на природен јазик за да генерира убедлива и привлечна содржина за различни рекламни канали, како што се реклами на социјалните медиуми, реклами на пребарувачите, кампањи за е-пошта и многу повеќе.

Писателите на вештачка интелигенција обично работат со анализа на големи количини на податоци, вклучувајќи ги постоечките рекламни кампањи, однесувањето на клиентите и трендовите во индустријата. Тие учат од овие податоци за да генерираат привлечни наслови, текст во текстот, повици за акција и други компоненти на копијата на рекламата што резонираат со целната публика.

Овие алатки често обезбедуваат низа шаблони, опции и карактеристики за прилагодување за да се задоволат различните потреби за рекламирање. Значајно, тие генерираат повеќе варијации на креирање содржина и копирање на реклами врз основа на специфични параметри како што се целната публика, карактеристиките на производот или услугата, водени од податоци, посакуваниот тон и посакуваните резултати.

Генераторите за рекламирање со вештачка интелигенција имаат за цел да го насочат процесот на пишување копии, заштедувајќи време и напор за маркетерите и огласувачите. Како резултат на тоа, генераторите на копии на реклами со вештачка интелигенција се корисни за создавање висококвалитетна содржина, маркетинг кампањи, оптимизирана содржина за SEO , мета описи и бура на идеи за содржини, особено во дигиталниот маркетинг.

Што треба да вклучуваат генераторите на копии за реклами со вештачка интелигенција?

Секоја алатка обезбедува различни случаи на употреба и треба да одлучите која алатка да ја користите според видот на генерирана содржина што ја барате. Најдобрите карактеристики во алатката за пишување копии со вештачка интелигенција во голема мера зависат од тоа какви се потребите на вашата маркетинг копија. На пример, ако сакате да се фокусирате првенствено на маркетинг на содржина, би сакале да изберете генератори на копии на реклами со вештачка интелигенција со откривање плагијат.

Еве брза листа на некои од најдобрите карактеристики што треба да ги барате.

Граматички алатки: Ако сте маркетер кој ви треба време, вградените функции за проверка на граматиката ви помагаат да ја завршите работата со помалку грешки.

Проверка на плагијат: Последното нешто што сакате да го направите е плагијат на копии на реклама, содржина или опис на производи.

Колаборативни карактеристики: Ако работите со тим, помага да се користат генератори за копирање на реклами со вештачка интелигенција што го олеснува процесот на соработка со тоа што ќе ви овозможи да поканите неколку членови на тимот.

Способности SEO и клучни зборови: осигурува дека вашата содржина има најдобри шанси за рангирање на страниците со резултати од пребарувачот.

Вградени шаблони за маркетинг: Користењето докажани рамки за маркетинг – како AIDA – ви помага да креирате копија од реклами за половина од времето. Дополнително, тоа е одличен начин да го спречите блокадата на писателот ако имате проблеми да започнете. Шаблоните се удобна карактеристика што вреди да се разгледа.

Кои се најпреферираните алатки за генерирање реклами за копирање со вештачка интелигенција?

Еве список на најкористените модели на вештачка интелигенција за рекламирање генерирани со вештачка интелигенција:

 • Џаспер АИ
 • CopyAI
 • Копирач
 • MarketMuse
 • Копирај ајкула
 • Каков било збор
 • Wordstream
 • Writesonic
 • RYTR

1- Генератор за копии за реклами на Jasper AI

Jasper API го олеснува создавањето копија од реклами во рекордно време. Кога сте најавени, едноставно му кажувате на Џаспер за што пишувате и за тонот на гласот што го барате.

Како алатка за пишување содржини со вештачка интелигенција, таа е обучена да пишува привлечна копија што ќе се најде во вашата целна публика.

На пример, ако сакате да ја користите рамката PAS (Problem-Agitate-Solution) за да напишете копија од реклами, едноставно започнете со користење на шаблонот PAS и Џаспер ќе го направи останатото. Тоа е одлична алатка која опфаќа широк спектар на потреби за копирање. Така, Jasper генерира копија за реклами на Facebook, наслови на реклами, реклами LinkedIn , воведи, повик за акција, како и копирање на рекламна кампања на PPC.

Добрите страни:

 • Овозможува соработка со други корисници во вашиот тим
 • Неговата функција Boss Mode ви овозможува да користите гласовни команди за да диктирате одредени параграфи, како и нивниот тон
 • И неговата интеграција на Surfer SEO ја олеснува оптимизацијата на клучни зборови

Конс:

 • Сепак, тоа не е бесплатна алатка

2- Генератор на копии за реклами CopyAI AI

CopyAI е маркетиншка алатка за „фаќање на сите“ која ви овозможува да креирате и уредувате копија за објави на блогови, дигитални реклами, реклами на социјалните медиуми, копии за продажба и копии за е-трговија. Солидна карактеристика на CopyAI е неговиот уредувач на текст во апликација и е лесен за користење и поставување за да се споредува вашиот оригинален текст со вашата ревидирана верзија.

Добрите страни:

 • Нејзината автоматизирана креативност го прави одлична алатка за заедничко пишување

Конс:

 • Нема толку напредни функции за генерирање текст како другите алатки

3- Генератор на копии за реклами на Copysmith AI

Генераторот на реклами Copysmith AI е создаден за продавачот на е-трговија кој сака да се грижи за копирање на производот на големо. Нема повеќе потреба да генерирате копии една по една кога пристапувате до генераторот на масовни копии на Copysmith.

Исто така, нуди карактеристики за тестирање A/B и можност за пишување мета-ознаки SEO . Добрата работа е што можете да започнете да пишувате копија со неговиот бесплатен план пред да се посветите на платен план со повеќе кредити.

Добрите страни:

 • Доаѓа со интеграции за Shopify , Google Ads , Zapier и Woocommerce
 • Генерираните описи на производи се оптимизирани за пребарување

Конс:

 • Не е најразновидната алатка за копирање со вештачка интелигенција бидејќи нејзиниот фокус е главно на е-трговија

4- Генератор за копии на реклами за вештачка интелигенција MarketMuse

Ако маркетингот со содржина е вашиот фокус, тогаш MarketMuse може да биде алатка што вреди да се размисли. Предноста на MarketMuse е тоа што напредува од специфичноста. Ова е причината зошто е омилен за маркетинг агенциите на кои им е потребен генератор на текст.

Наместо да генерирате копија која често е бесмислена, таа ви овозможува да ја напишете вашата копија во неговиот уредник и ви дава повратна информација во реално време за квалитетот на вашето пишување.

Добрите страни:

 • Доаѓа со специфични предлози за густина на клучни зборови

Конс:

 • Може да стане скапо, особено кога ќе се спореди со алатките на конкурентите и со она што го добивате за секоја цена

5- Копирај генератор на копии за реклами на Shark AI

Copy Shark доаѓа со вашиот стандарден сет на алатки за вештачка интелигенција кои ви помагаат да креирате копија од реклами за платформи за социјални медиуми и сметки на продавачи.

Откако ќе ги внесете името на вашиот производ и описот на производот, притиснете го копчето за генерирање додека не стигнете на најдобриот фрагмент за копија од реклами што сакате да го користите.

Добрите страни:

 • Доаѓа со генератор за опис на производот
 • Исто така, ви помага да креирате копија за продажба, како и видео скрипти

Конс:

 • Основна функционалност со вештачка интелигенција без напредна персонализација или карактеристики за обука за вештачка интелигенција

6- Генератор на копии за реклами со вештачка интелигенција на кој било збор

Anyword доаѓа со вашите стандардни алатки за создавање копии. Добивате пристап до функциите за предвидлива анализа кои ја предвидуваат најдобрата копија додека ја пишувате. Изграден е да создава копија за сите видови поставки, вклучувајќи објави на социјалните мрежи, целни страници, Google или Pinterest .

Добрите страни:

 • Вклучете специфични клучни зборови
 • Ги оптимизира заглавјата, подглавите и копчињата CTA

Конс:

 • Корисниците треба да бидат повнимателни за ревидирање за грешки

7- Генератор за копии за реклами на Wordstream AI

Паметниот пристап на Wordstream за копирање на реклами ја скенира вашата веб-страница за релевантен текст и слики за да создаде реклама за прикажување што се претвора. Иако не е најнапредниот генератор на копии на реклами таму, помага да се извлечете од блокот на писателот.

Добрите страни:

 • Создадете копија од реклами за генерирање на потенцијални клиенти или конверзии

Конс:

 • Премногу едноставно за посложени потреби за копирање на реклами

8- Генератор за копии за реклами Writesonic AI

Со овој генератор на содржина со вештачка интелигенција, резултатите се многу блиску до човечката содржина во споредба со алатките со пониски цени на пазарот.

Добрите страни:

 • Создадете одлични резултати надвор од кутијата и тие се подобруваат додека ги подобрувате вашите вештини.

Конс:

 • Излезите честопати излегуваат со пасивен глас.

9- Генератор за копии за реклами на RYTR AI

Има чист интерфејс, а работниот тек е јасен. Функцијата за истражување на клучни зборови и анализа SERP го олеснуваат оптимизирањето на вашата содржина.

Добрите страни:

 • Ги има истите рамки за пишување копирање AIDA и PAS како и поскапите писатели на вештачка интелигенција

Конс:

 • Излезите може да звучат генерички и со релативно послаб квалитет.
Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Ekritor сега!

Поврзани написи

Слика на компјутерски екран што прикажува разговор со GPT-3, прекриен со дијаграми што ги илустрираат чекорите за обработка на јазикот на вештачката интелигенција
Eskritor

Како работи GPT-3?

Следните чекори објаснуваат како GPT-3 работи за да генерира одговори: Зошто е корисен GPT-3? Еве список на причини зошто GPT-3 е корисен: Која е историјата на GPT-3? Развојот на GPT-3

Визуелна табела што прикажува податоци поврзани со влијанието на вештачката интелигенција на пазарот на труд за пишувачите на содржини
Eskritor

Дали вештачката интелигенција ќе ги замени пишувачите на содржина?

Да, писателите на вештачка интелигенција можат да заменат некои писатели, но никогаш не можат да ги заменат добрите писатели. Ќе замени одредени видови работни места за пишување. Генераторите на содржина

Визуелна претстава на архитектурата на ChatGPT, со трансформаторски модел кој овозможува разбирање на јазикот и генерирање способности
Eskritor

Како работи ChatGPT?

На високо ниво, ChatGPT е модел за длабоко учење кој користи невронска мрежа за да генерира текст сличен на човекот. Специфичната верзија на моделот, ChatGPT-3, се заснова на техника наречена