Која веб-страница може да ги сумира параграфите?

Визуелен приказ на веб-страница дизајнирана да кондензира големи количини на напишана содржина во резимеа што може да се управуваат.

Научете како да резимирате текст и да креирате оригинална содржина со употреба на моќни алгоритми и алатки за парафразирање.

Кои се најдобрите алатки за сумирање?

Постојат многу онлајн алатки за генерирање резиме достапни со еден клик, но не сите од нив се создадени еднакви. Еве некои од најдобрите достапни алатки за сумирање:

1. Сумирајте го ова

SummarizeThis е бесплатна онлајн алатка за резиме што може да креира резиме на кој било текст што ќе го дадете. Алатката ви овозможува да ја изберете должината на резимето, која може да се движи од кратки до долги резимеа. Користи напредни алгоритми за да ги идентификува најважните реченици во текстот и да создаде резиме што ги содржи клучните точки.

SummarizeThis обезбедува и опција за парафраза на резимето ако сакате да креирате оригинална содржина врз основа на сумираниот текст.

2. TLDR

TLDR е бесплатна алатка која создава кратки резимеа на онлајн статии. Користи обработка на природен јазик (НЛП) за да ги идентификува клучните точки на статијата и да создаде резиме што е долго само неколку реченици.

Резимето е дизајнирано да обезбеди брз преглед на статијата без да бара од корисникот да го прочита целиот текст. TLDR, исто така, обезбедува екстензија на прелистувач што може да ги сумира написите на која било веб-страница.

3. Алатка за сумирање на написи

Алатката за резиме на написи е бесплатен онлајн суматор на текст кој може да создаде резиме на која било онлајн статија. Користи напредни алгоритми за да ги идентификува главните точки на статијата и да создаде резиме што е до 80% пократко од оригиналната статија.

Алатката обезбедува опција за прилагодување на должината на резимето, овозможувајќи ви да креирате кратки или долги резимеа во зависност од вашите потреби. Дополнително, Алатката за сумирање на написи може да ја анализира статијата и да даде проценка на времето за читање за оригиналната статија и резимето.

4. Ресомер

Resoomer е алатка за сумирање која може да креира резиме на кој било текст што го давате, вклучувајќи веб-страници, документи и PDF-датотеки. Алатката користи моќни алгоритми за да ги идентификува главните точки на текстот и да создаде резиме што ги содржи најважните информации.

Resoomer обезбедува опција за избор на должина на резимето, а исто така може да ги нагласи клучните реченици во оригиналниот текст за да го олесни идентификувањето на главните точки.

5. SMMRY

SMMRY е генератор на резиме што може да креира резиме на кој било текст што го давате, вклучувајќи статии, веб-страници и документи. Алатката користи напредни алгоритми за да ги идентификува најважните реченици во текстот и да создаде резиме што ги содржи клучните точки.

SMMRY обезбедува опција за избор на должина на резимето, а исто така може да ги преуреди речениците во резимето за да биде почитливо.

6. AI Summarizer

AI Summarizer е онлајн алатка која користи вештачка интелигенција за да креира резимеа на текст. Може да резимира секаков вид текст, вклучувајќи истражувачки трудови, веб-страници и документи. Алатката користи напредни алгоритми за да го анализира текстот и да ги идентификува клучните точки, а исто така може да го парафразира резимето доколку е потребно.

AI Summarizer обезбедува опција за избор на должина на резимето, вклучувајќи долг текст и долги написи, а исто така може да го анализира текстот за плагијат за да се осигура дека резимето е оригинална содржина.

раце пишување на компјутер

Кои се придобивките од користењето на алатката за сумирање?

Употребата на алатка за сумирање има многу придобивки, вклучувајќи:

  • Заштеда на време: Алатките за сумирање можат брзо да создадат резиме на подолг текстуален пасус, заштедувајќи ви време и напор.
  • Создавање оригинална содржина: со сумирање на дел од текстуален пасус, можете да креирате своја оригинална содржина што се заснова на главните идеи на оригиналниот текст.
  • Идентификување клучни точки: Алатките за сумирање можат да ви помогнат да ги идентификувате најважните информации во резимето на текстот.
  • Избегнување на плагијат: Алатките за сумирање можат да ви помогнат да избегнете плагијат со создавање оригинална содржина врз основа на главните идеи на оригиналниот текст.

Како ефективно да се сумира текст?

Еве неколку совети за ефективно сумирање на текстот:

  • Идентификувајте ги главните точки: Пред да започнете, идентификувајте ги главните точки на текстот. Ова ќе ви помогне да креирате попрецизно резиме.
  • Парафраза: Користете парафраза за да креирате резиме што е со ваши зборови.
  • Користете клучни реченици: Користете ги клучните реченици од оригиналниот текст за да креирате резиме што ги содржи најважните информации.
  • Користете блокатор на реклами: користете блокатор на реклами додека ги сумирате написите на Интернет за да избегнете одвлекување.
  • Користете docx: Користете го форматот .docx додека ги сумирате истражувачките трудови за да го зачувате форматирањето.

Најчесто поставувани прашања

Што е алатка за сумирање?

Алатката за сумирање е онлајн алатка која може да создаде резиме на подолг текстуален пасус, како што е истражувачки труд, статија или веб-страница.

Како функционираат алатките за сумирање?

Алатките користат моќни алгоритми и алатки за парафраза за да ги идентификуваат главните точки на текстот и да создадат пократко, поконцизно резиме. Резимето што ќе се добие треба да ги содржи клучните точки од оригиналниот текст во скратена форма.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Ekritor сега!

Поврзани написи

Слика на компјутерски екран што прикажува разговор со GPT-3, прекриен со дијаграми што ги илустрираат чекорите за обработка на јазикот на вештачката интелигенција
Eskritor

Како работи GPT-3?

Следните чекори објаснуваат како GPT-3 работи за да генерира одговори: Зошто е корисен GPT-3? Еве список на причини зошто GPT-3 е корисен: Која е историјата на GPT-3? Развојот на GPT-3

Визуелна табела што прикажува податоци поврзани со влијанието на вештачката интелигенција на пазарот на труд за пишувачите на содржини
Eskritor

Дали вештачката интелигенција ќе ги замени пишувачите на содржина?

Да, писателите на вештачка интелигенција можат да заменат некои писатели, но никогаш не можат да ги заменат добрите писатели. Ќе замени одредени видови работни места за пишување. Генераторите на содржина

Визуелна претстава на архитектурата на ChatGPT, со трансформаторски модел кој овозможува разбирање на јазикот и генерирање способности
Eskritor

Како работи ChatGPT?

На високо ниво, ChatGPT е модел за длабоко учење кој користи невронска мрежа за да генерира текст сличен на човекот. Специфичната верзија на моделот, ChatGPT-3, се заснова на техника наречена