Како да додадете клучни зборови на веб-страницата Wix?

Слика на која се прикажува контролната табла на веб-локација Wix, со корисник кој додава клучни зборови во метаподатоците на страницата за подобрена оптимизација.

Што е Wix?

Wix е градител на веб-страници базиран на облак кој не бара вештини за кодирање. Тој нуди шаблони, алатки и создавачи на страници со влечење и спуштање. Корисниците можат да изберат од низа ценовни планови, вклучувајќи бесплатни и премиум опции. Покрај изградбата на веб-страници, Wix обезбедува алатки за онлајн маркетинг , оптимизација и интеграција на социјалните медиуми. Сепак, оптимизирањето на наслови и мета-опис е полесно со WordPress.

Што е Wix-страница?

Веб-локација создадена со помош на платформата за градење веб-страници Wix е страница на Wix. Wix нуди интерфејс за влечење и спуштање што им овозможува на корисниците да креираат сајтови без да имаат потреба да знаат како да кодираат.

Сајтовите Wix нудат различни функции за да им помогнат на корисниците да создадат динамично онлајн присуство. Овие карактеристики вклучуваат:

 • Приспособливи шаблони: Wix обезбедува широк спектар на шаблони што корисниците ги прилагодуваат за да одговараат на целта и брендот на нивната веб-локација.
 • Уредувач за влечење и спуштање: Уредникот за влечење и спуштање на Wix им олеснува на корисниците да додаваат и распоредуваат елементи на страниците на нивната веб-локација.
 • Онлајн продавница: Wix обезбедува вградена онлајн продавница која им овозможува на корисниците да продаваат производи и услуги преку Интернет.
 • Платформа за блогирање: Wix обезбедува платформа за блогирање што корисниците ја користат за објавување и споделување на објави на блогови.
 • Алатки за оптимизација: Wix обезбедува алатки за да им помогне на корисниците да ги оптимизираат своите веб-страници за пребарувачите
 • Мобилна оптимизација

Што е Wix SEO Wiz?

Wix SEO Wiz е алатка обезбедена од Wix која им помага на корисниците да ги оптимизираат своите веб-страници за пребарувачите. Алатката обезбедува чекор-по-чекор водич за подобрување на оптимизацијата на веб-локацијата, вклучувајќи персонализирани препораки за оптимизирање на одредени страници на веб-локацијата.

Кои се карактеристиките на Wix SEO Wiz?

 • Анализа на клучни зборови: Алатката им помага на корисниците да ги пронајдат клучните зборови со најрелевантни и најпрометни за нивната веб-локација.
 • Анализа на страницата: Алатката ја анализира веб-страницата на корисникот и дава препораки за подобрување на оптимизацијата на веб-страницата, како што се подобрување на насловите на страниците, додавање мета описи и оптимизирање на сликите.
 • Интеграција на Google: Алатката се интегрира со Google Analytics и Google Search Console за да им помогне на корисниците да ги следат перформансите на нивната веб-локација на страниците со резултати од пребарувачот.
 • Персонализирани препораки: Алатката обезбедува персонализирани препораки врз основа на веб-локацијата и индустријата на корисникот, помагајќи да се оптимизира веб-локацијата за најрелевантните термини за пребарување.

Како да додадете клучни зборови на веб-страницата Wix?

 • Најавете се на вашата сметка на Wix и одете на контролната табла на вашата веб-локација.
 • Кликнете на „Маркетинг интеграции“ од левото мени.
 • Изберете „SEO“ од достапните опции.
 • Скролувајте надолу до делот „Облоди за оптимизација“ и кликнете на „Уреди оптимизација за веб-страница“.
 • Во делот „Клучни зборови“, внесете ги клучните зборови што сакате да ги додадете на вашата веб-страница.
 • Одделете го секој клучен збор со запирка.
 • Кликнете на „Зачувај“ за да ги примените промените.

Зошто е корисно додавањето клучни зборови?

 • Подобрување на оптимизацијата на пребарувачите (SEO): Кога додавате релевантни клучни зборови во содржината на вашата веб-локација, тоа го зголемува рангирањето на вашиот пребарувач и вашите сајтови лесно се наоѓаат на Google.
 • Привлекување релевантен сообраќај: привлекува посетители на вашата веб-страница кои се заинтересирани за производите, услугите или информациите што ги нудите со истражување на клучни зборови. Додавањето на вистинските клучни зборови е корисно за вашата нова веб-страница да се вклучи во е-трговија.
 • Зголемување на видливоста на веб-страницата: Колку повеќе релевантни клучни зборови има вашата веб-страница, толку е поголема веројатноста таа да се појави на страниците со резултати од пребарувачот, зголемувајќи го рангирањето на вашата страница.
 • Подобрување на корисничкото искуство: Користете клучни зборови за содржината на вашата страница за да им биде полесно на корисниците да ги најдат информациите што ги бараат, што го подобрува нивното целокупно искуство на вашата веб-страница.

Како да се користи Wix?

 • Регистрирајте се за сметка на Wix: одете на веб-страницата Wix, кликнете на „Започнете“ и креирајте сметка.
 • Изберете шаблон за веб-локација: Откако ќе се регистрирате, прелистајте низ библиотеката со шаблони и изберете образец што одговара на целта на вашата веб-локација.
 • Приспособете го шаблонот: Откако ќе изберете шаблон, користете го уредувачот за влечење и пушти за да го приспособите шаблонот.
 • Додајте страници: додајте нови страници на вашата веб-локација, вклучувајќи почетна страница, страница за, страница за контакт и сите други страници што ви се потребни за вашата веб-локација.
 • Прегледајте ја вашата веб-страница: пред да ја објавите вашата веб-страница, прегледајте ја за да видите како изгледа и да ги направите потребните промени.
 • Објавете ја вашата веб-страница: Откако ќе бидете задоволни со вашата веб-страница, објавете ја за да ја видат другите.
 • Управувајте со вашата веб-страница: Wix обезбедува различни алатки за управување со вашата веб-страница, вклучувајќи оптимизација, аналитика и алатки за маркетинг. Користете ги овие алатки за да го зголемите сообраќајот и видливоста на вашата веб-локација.

Што се мета клучни зборови?

Мета клучни зборови се специфичен тип на мета-ознаки кои се појавуваат во HTML-кодот на веб-страницата и им помагаат да им кажат на пребарувачите која е темата на страницата.

Како да додадете мета-ознаки на вашата веб-страница Wix?

 • Отворете го делот за поставки за оптимизација на вашата страница.
 • Најдете и кликнете на табот Напредно оптимизација.
 • Кликнете Додај нова ознака под мета ознаките.
 • Потоа применете го кодот за мета-ознака во полето HTML Code.
 • Кликнете Примени.

Како да го ажурирате насловот на страницата Wix?

За да можете да ја промените вашата ознака за наслов на вашата страница Wix, треба:

 • Одете во Менито на страницата
 • Најдете ја страницата
 • Повеќе опции (за таа конкретна страница)
 • Оптимизација на страницата: ќе бидете упатени до делот SEO (Google) од поставките за страницата каде што ја внесувате вашата насловна ознака во првото поле за внесување.
Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Ekritor сега!

Поврзани написи

Слика на компјутерски екран што прикажува разговор со GPT-3, прекриен со дијаграми што ги илустрираат чекорите за обработка на јазикот на вештачката интелигенција
Eskritor

Како работи GPT-3?

Следните чекори објаснуваат како GPT-3 работи за да генерира одговори: Зошто е корисен GPT-3? Еве список на причини зошто GPT-3 е корисен: Која е историјата на GPT-3? Развојот на GPT-3

Визуелна табела што прикажува податоци поврзани со влијанието на вештачката интелигенција на пазарот на труд за пишувачите на содржини
Eskritor

Дали вештачката интелигенција ќе ги замени пишувачите на содржина?

Да, писателите на вештачка интелигенција можат да заменат некои писатели, но никогаш не можат да ги заменат добрите писатели. Ќе замени одредени видови работни места за пишување. Генераторите на содржина

Визуелна претстава на архитектурата на ChatGPT, со трансформаторски модел кој овозможува разбирање на јазикот и генерирање способности
Eskritor

Како работи ChatGPT?

На високо ниво, ChatGPT е модел за длабоко учење кој користи невронска мрежа за да генерира текст сличен на човекот. Специфичната верзија на моделот, ChatGPT-3, се заснова на техника наречена