Најдобри курсеви за пишување копии во 2023 година

Eskritor 2024-02-06

Со постојано менување на пејзажот за дигитален маркетинг, важноста за пишување ефективна продажна копија е зголемена. Со курс за пишување копии, или искусни писатели или деловни претприемачи можат да направат избор што ќе ја дефинира кариерата. Преку овој напис ќе ги откриете најдобрите курсеви за изострување на вашите вештини и прилагодување на постојано променливата средина на дигитален маркетинг и рекламирање.

Курсевите за пишување копии се едукативни програми или сесии за обука дизајнирани да ги научат поединците уметноста и вештините на пишување копии. Пишувањето е практика на изработка на убедлива и привлечна пишана содржина со специфична цел да се поттикне посакуваното дејство и тие обезбедуваат сертификати за пишување копии.

За да им помогнеме на учениците да го направат вистинскиот избор, еве список на најдобрите курсеви за пишување копии што треба да се разгледаат во 2023 година.

1. Обука за сертифициран продавач на содржина на Copyblogger

Copyblogger е име синоним за висококвалитетна содржина и ефективна експертиза за пишување копии. Нивната програма за обука за сертифициран маркетер за содржина е дизајнирана да ве трансформира во квалификуван продавач на содржина и пишувач. Опфаќа низа теми од стратегија за пишување содржина до SEO , овој сеопфатен курс е совршен за оние кои сакаат да ја совладаат уметноста на убедливо пишување во дигиталната ера.

2. Забрзана програма на AWAI за пишување со шест цифри

American Writers & Artists Inc. (AWAI) нуди интензивна програма за пишување копии. Како еден од најдобрите курсеви, ги опфаќа основите на убедливото пишување, директниот одговор и сопствениците на бизниси на хонорарците. Оваа програма вреди да се размисли ако сте сериозни да заработите за живот од вашите вештини за пишување копии.

3. Udemy: Copywriting Secrets – Како да се напише копија што се продава

Udemy е познат по својата широка палета на онлајн курсеви, а „Тајните за пишување копии – Како да се напише копија што се продава“ не е исклучок. Овој курс навлегува во техниките и стратегиите за да се издвои вашето пишување SEO на преполн пазар.

4. Курсера: Стратегија за содржина за професионална специјализација

Coursera нуди програма за специјализација за сеопфатно разбирање на стратегијата за содржина и да стане успешен автор на пишување. Ќе научите да создавате убедлива и ефективна содржина за различни платформи додека ги усовршувате вашите вештини за раскажување приказни. Тој нуди 100% гаранција за враќање на парите.

5. HubSpot Academy: Сертификација за маркетинг на содржина

HubSpot Academy нуди бесплатна сертификација за маркетинг на содржина која опфаќа широк опсег на теми. Иако не е исклучиво курс за кариера за пишување копии , тој обезбедува вредни увиди за создавање содржина што резонира со вашата целна публика.

6. Skillshare: Мастеркласа за пишување копии

Skillshare е разноврсна онлајн платформа за учење која нуди широк спектар на креативни и професионални курсеви, вклучително и пишување копии. „Мастеркласот за пишување копии“ се издвојува како курс со врвна оцена што ги угостител почетниците и искусни писатели. Можете да пристапите до материјалите за курсеви секогаш кога е погодно, правејќи ги упатствата лесно да се вклопат учењето во вашиот распоред.

7. Курс за пишување DMA

Здружението за директен маркетинг (DMA) нуди курс за пишување копии кој се фокусира на ефективни принципи за пишување со директен одговор. Како што напредувате низ курсот и завршувате практични вежби, ќе изградите портфолио на привлечни примероци за пишување кои можат да бидат вредни за прикажување на вашите вештини пред потенцијалните клиенти или работодавци.

8. edX: Професионален сертификат за пишување професионални е-пошта и белешки

Ефективниот маркетинг преку е-пошта често се потпира на убедлива копија, а edX нуди програма за професионален сертификат за да ви помогне да ги подобрите вештините за пишување е-пошта. Овој курс е идеален за оние кои сакаат да ја подобрат својата деловна комуникација и напорите за маркетинг преку е-пошта.

9. Пишување 101 од Copy Hackers

Copy Hackers е добро познат ресурс во светот на бизнисот со дигитално пишување копии. Нивниот курс Copywriting 101 е одлична почетна точка за почетници. Ги опфаќа основите на убедливото пишување и нуди вредни совети за изработка на ефективна копија со висока конверзија.

10. LinkedIn Learning: Пишување копија од реклами

LinkedIn Learning е платформа позната по своите курсеви за професионален развој, а една од нејзините поважни понуди е курсот насловен како „Пишување маркетинг копија за успех во рекламирањето“. Овој концизен, но влијателен курс ќе ги опреми учениците со вештини и знаења за да создадат привлечна маркетиншка копија која води успешни рекламни кампањи. Овој курс ги опфаќа нијансите на изработка на копии за различни платформи, осигурувајќи дека вашата порака резонира со вашата публика, без оглед на тоа каде се појавува.

11. Академијата за креативни копиратори

Академијата за креативни копии нуди низа курсеви кои се фокусираат на изработка на креативна и влијателна копија обезбедена од најдобрите автори. Без разлика дали сте заинтересирани за раскажување приказни, глас на брендот или убедливи техники, нивните понуди можат да ви помогнат да го совладате секој аспект од пишувањето копии. Курсевите на оваа академија вклучуваат практични работни листови и задачи кои им овозможуваат на учениците веднаш да ги стават своите новооткриени знаења и вештини на работа.

12. Skillshare: Пишување за почетници

Skillshare нуди и курс за „Пипишување за почетници“, кој е одлична почетна точка за оние кои се нови на онлајн курсевите за пишување копии. Овој курс ги опфаќа основите и обезбедува практични сознанија и дава доживотен пристап.

13. Курс: Пишување: пишувајте убедливи текстови за маркетинг или рекламирање

Друга одлична понуда од Coursera е курсот „Пишање: пишувајте убедливи текстови за маркетинг или рекламирање“. Оваа програма се фокусира на уметноста на убедливо пишување за маркетинг и рекламни кампањи, што ја прави идеален избор за аспиранти професионални писатели на копии.

14. Центарот за копирање на Блекфорд

Центарот за копирање на Блекфорд нуди бесплатни сеопфатни курсеви за пишување копии кои покриваат сè, од пишување привлечни наслови до изработка на убедливи продажни писма. Со персонализирани повратни информации од искусни тутори, овој курс може значително да ги подобри вашите вештини за пишување копии.

15. Копи хакерите на Џоана Вибе

Copyhackers на Joanna Wiebe е познат ресурс за експертиза за пишување копии. Нејзините курсеви покриваат различни аспекти на убедливо пишување, што ги прави идеални за оние кои имаат за цел да станат врвни писатели на копии.

Сподели пост

AI писател

img

Eskritor

Креирајте AI генерирана содржина