Како да креирате автоматизирана содржина на социјалните медиуми?

Слика од календар исполнет со планирани објави на социјалните мрежи, подготвени за автоматско објавување на одредени датуми и часови.

Можно е да се креираат автоматизирани содржини на социјалните медиуми. Еве неколку едноставни чекори што треба да ги следите:

 • Дефинирајте ја вашата личност за целна публика

Првиот чекор за создавање на ефективна автоматска содржина е да се дефинира личноста на целната публика. Тоа ќе помогне да се изгради маркетинг стратегија и кампањи за социјалните медиуми.

 • Идентификувајте идеи за содржина

Идентификувајте ги идеите за содржината со размислување за нивните интереси, точки на болка и желби и соодветно приспособете ја содржината.

 • Користете силни зборови

Користете силни зборови за оптимизација како „објави на социјалните медиуми“, „маркетинг на социјалните медиуми“ и „алатки за автоматизација на социјалните медиуми“ за да ја оптимизирате содржината за пребарувачите.

 • Изберете ја вистинската алатка за автоматизација на социјалните медиуми

Неколку алатки за автоматизација на социјалните медиуми се достапни на пазарот, како што се Buffer, Hootsuite и CoSchedule. Изберете алатка која ги задоволува потребите за маркетинг на вашата деловна содржина. Осигурајте се дека ги нуди потребните функции кои вклучуваат закажување објави, анализа на ангажманот и управување со повеќе сметки на социјалните медиуми.

 • Планирајте ја вашата стратегија за содржина

Направете календар за содржини што ги опишува типовите на содржина, зачестеноста на објавите и платформите на кои ќе се објавуваат. Вклучете силни зборови за оптимизација и хаштагови.

 • Креирајте интересна содржина

Автоматизираната содржина треба да биде привлечна и релевантна за личноста на целната публика. Користете различни типови на содржина, како што се слики, видеа и инфографици, за да ја задржите вашата публика ангажирана.

 • Анализирајте го ангажманот и оптимизирајте

Редовно анализирајте го ангажманот на автоматизираната содржина и соодветно оптимизирајте го. Користете ги сознанијата од аналитиката за да ја прилагодите вашата стратегија за содржина и да го подобрите присуството на социјалните мрежи и социјалните сметки.

Пример за автоматска содржина

Зошто е корисна автоматизираната содржина?

Автоматската содржина е корисна поради неколку причини:

 1. Заштедува време: Прво, автоматизирањето на задачите кои одземаат многу време помага да се посвети повеќе време на поважни задачи.
 2. Обезбедува конзистентност: со автоматизирана содржина, бизнисите одржуваат конзистентен распоред за објавување. Така градејќи и одржувајќи силно присуство на социјалните мрежи.
 3. Ја зголемува ефикасноста: Алатките за автоматизација им помагаат на бизнисите да ги насочат работните текови на социјалните медиуми, што го олеснува управувањето со повеќе сметки на социјалните медиуми и следењето на перформансите.
 4. Го максимизира досегот: со маркетинг автоматизација однапред, бизнисите обезбедуваат нивната содржина да се објавува во оптимално време за нивната целна публика, максимизирајќи го нивниот досег и ангажман.
 5. Овозможува персонализација: софтверот за автоматизација им овозможува на членовите на тимот да ја прилагодат својата содржина на интересите, точките и желбите на нивната целна публика, создавајќи поперсонализирано искуство за нивните следбеници.

Кои се врвните канали за социјални медиуми за автоматска оптимизација на содржина?

Постојат различни платформи за споделување содржина. Еве некои од најпопуларните канали за социјални медиуми во кои се користи автоматска содржина:

 1. Facebook : Со над 2 милијарди активни корисници, Facebook е еден од најпопуларните канали за социјални медиуми за бизнисите. Автоматизирањето на социјалните медиуми може да им помогне на бизнисите да одржуваат конзистентен распоред за објавување и да го зголемат ангажманот со нивните следбеници.
 2. Twitter : Twitter е брза платформа за социјални медиуми која бара често објавување за да остане релевантно. Автоматизираната содржина може да им помогне на бизнисите да продолжат со темпото и да се погрижат нивните твитови да се објавуваат во оптимално време за нивната целна публика.
 3. Instagram : Instagram е визуелна платформа за социјални медиуми која е популарна меѓу помладите демографски групи. Автоматската содржина може да им помогне на бизнисите да одржат доследна визуелна естетика и да го зголемат ангажманот со нивните следбеници.
 4. LinkedIn : LinkedIn е професионална платформа за социјални медиуми која е идеална за B2B бизниси. Автоматизираната содржина може да им помогне на бизнисите да воспостават мисловно лидерство, да споделуваат увиди во индустријата и да го зголемат ангажманот со нивната целна публика.
 5. Pinterest : Pinterest е визуелна платформа за социјални медиуми која е популарна меѓу женската демографија. Автоматизираната содржина може да им помогне на бизнисите да одржуваат конзистентен распоред за објавување, да го зголемат ангажманот со нивните следбеници и да го привлечат сообраќајот кон нивните веб-локации.
 6. TikTok : TikTok е брзо растечка платформа за социјални медиуми која е популарна меѓу помладите генерации.

Кои се најдобрите алатки за автоматизација на социјалните медиуми?

Можно е да потрошите помалку време на маркетинг кампањи благодарение на некои алатки. Еве неколку популарни алатки кои имаат функции за автоматизација за оптимизирање на автоматизираната содржина на социјалните медиуми за да се намалат напорите за маркетинг:

 1. Buffer : Buffer е програма за следење и управување со социјална мрежа. Тоа е алатка за управување со социјалните медиуми која им овозможува на бизнисите да закажуваат и објавуваат објави на социјалните медиуми на повеќе платформи, да ги следат перформансите и социјалните сандачиња и да го зголемат присуството на интернет. Погоден е за сите платформи за социјални медиуми.
 2. Hootsuite : Hootsuite е алатка за објавување социјални медиуми која им овозможува на бизнисите да закажуваат и објавуваат објави на социјалните мрежи, да курираат содржини, да нудат шаблони, да ги следат разговорите во реално време и да ги анализираат перформансите на повеќе платформи.
 3. Later : Later е алатка за управување со социјалните медиуми фокусирана Instagram која им овозможува на влијателите визуелно да планираат и закажуваат објави Instagram , да го следат ангажманот, да ги анализираат перформансите и масовното распоредување. Потребно е дополнително плаќање за детално да се добијат извештаите и метриката на социјалните мрежи.
 4. Sprout Social : Sprout Social е алатка за закажување на социјалните медиуми која им овозможува на малите бизниси да закажуваат и објавуваат социјални објави, да го следат ангажманот и да ги анализираат перформансите на повеќе платформи. Тоа помага да се создаде стратегија за социјалните медиуми.
 5. CoSchedule : CoSchedule е алатка за управување со социјалните медиуми која им овозможува на бизнисите да закажуваат и објавуваат задачи на социјалните медиуми, да планираат содржина и да ги анализираат перформансите на повеќе платформи, како и да обезбедуваат календар на социјалните медиуми.
 6. Agorapulse : Agorapulse е социјална мрежа и алатка за курирање содржини за продавачите на содржина која нуди низа функции, вклучувајќи закажување и објавување објави на социјалните мрежи, следење разговори и спомнувања на социјалните медиуми, следење на сметките на социјалните медиуми за коментари и пораки и анализа на перформансите во повеќе платформи.

Цената за автоматизација на социјалните медиуми може да се движи од бесплатни до 1.000 долари месечно. Цената зависи од потребите и функционалноста. Исто така, сите тие имаат корисничка поддршка.

Најчесто поставувани прашања

Зошто треба да користите алатки за автоматизација на социјалните медиуми?

Бизнисите можат да заштедат време, да ја зголемат ефикасноста и да одржат силно присуство на социјалните мрежи.

Што е автоматизирана содржина?

Автоматизираната содржина се однесува на процесот на креирање и закажување објави на социјалните медиуми однапред со користење на алатки за автоматизација на социјалните медиуми. Овие алатки им помагаат на бизнисите да ги насочат работните текови на социјалните мрежи, да заштедат време и да одржуваат постојано присуство на социјалните мрежи.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Ekritor сега!

Поврзани написи

Слика на компјутерски екран што прикажува разговор со GPT-3, прекриен со дијаграми што ги илустрираат чекорите за обработка на јазикот на вештачката интелигенција
Eskritor

Како работи GPT-3?

Следните чекори објаснуваат како GPT-3 работи за да генерира одговори: Зошто е корисен GPT-3? Еве список на причини зошто GPT-3 е корисен: Која е историјата на GPT-3? Развојот на GPT-3

Визуелна табела што прикажува податоци поврзани со влијанието на вештачката интелигенција на пазарот на труд за пишувачите на содржини
Eskritor

Дали вештачката интелигенција ќе ги замени пишувачите на содржина?

Да, писателите на вештачка интелигенција можат да заменат некои писатели, но никогаш не можат да ги заменат добрите писатели. Ќе замени одредени видови работни места за пишување. Генераторите на содржина

Визуелна претстава на архитектурата на ChatGPT, со трансформаторски модел кој овозможува разбирање на јазикот и генерирање способности
Eskritor

Како работи ChatGPT?

На високо ниво, ChatGPT е модел за длабоко учење кој користи невронска мрежа за да генерира текст сличен на човекот. Специфичната верзија на моделот, ChatGPT-3, се заснова на техника наречена