Како да добијам вештачка интелигенција за да напишам приказна?

Илустрација на човек и вештачка интелигенција кои ко-пишуваат приказна, симболизирајќи ја колаборативната природа на генерирањето приказни со вештачка интелигенција.
Илустрација на човек и вештачка интелигенција кои ко-пишуваат приказна, симболизирајќи ја колаборативната природа на генерирањето приказни со вештачка интелигенција.

Eskritor 2024-02-12

Чекор 1: Изберете алатка за пишување со вештачка интелигенција

 • Постојат неколку алатки за пишување со вештачка интелигенција достапни на интернет за да се напише приказна, кои се движат од бесплатни до платени опции. Секоја алатка има свои силни и слаби страни, па затоа е од суштинско значење да се избере онаа што одговара на вашите потреби и буџет.
 • Некои популарни алатки за пишување со вештачка интелигенција вклучуваат GPT-3 од OpenAI, Google AI Writer, Hugging Face AI и Copy.ai
 • Пред да изберете алатка, прочитајте ги прегледите и споредете ги шаблоните за да се уверите дека ќе го изберете вистинскиот за вашите потреби.

Чекор 2: Дефинирајте ја целта и публиката на приказната

Пред да обезбедите влез за вештачката интелигенција,

 • Треба да ги дефинирате целта и публиката на заплетот на приказната. Поставете си прашања како што се: За што е приказната? Кој е развојот на ликот?
 • Имајќи ја на ум јасна цел и публика ќе ви помогне да обезбедите подобар придонес за вештачката интелигенција и да генерирате порелевантна приказна.

Чекор 3: Обезбедете влез за вештачката интелигенција

Во зависност од алатката за вештачка интелигенција што ја избирате,

 • Можете да дадете влез во форма на потсетници, клучни зборови или цели пасуси.
 • На пример, ако сакате вештачката интелигенција да напише приказна за робот кој патува низ времето, можете да го дадете барањето „Напиши креативна приказна за робот што патува низ времето и случаи на употреба“.
 • Алтернативно, можете да дадете пасус што ја опишува приказната на роботот или листа на клучни зборови поврзани со идеите за приказната, како што се „робот“, „патување низ времето“, „иднина“, „авантура“ итн.
 • Квалитетот на влезот што го давате ќе го одреди квалитетот на приказната генерирана од вештачката интелигенција, затоа обидете се да дадете што е можно повеќе детали.

Чекор 4: Конфигурирајте ги поставките за вештачка интелигенција

 • Повеќето алатки за пишување со вештачка интелигенција доаѓаат со неколку опции за конфигурација, како што се должината на приказната, тонот и стилот.
 • Конфигурирајте ги поставките за вештачка интелигенција врз основа на вашите преференции и типот на приказна што сакате да ја генерирате. На пример, можете да ја одредите должината на приказната како кратка приказна
 • Можете да изберете стил на пишување, како новинарски, академски или креативен.

Чекор 5: Генерирајте ја приказната

Откако ќе го дадете влезот и ќе ги конфигурирате поставките за вештачка интелигенција,

 • Кликнете на копчето „Генерирај“ за да ја генерирате приказната.
 • Во зависност од сложеноста на приказната и алатката за вештачка интелигенција што ја користите, може да бидат потребни од неколку секунди до неколку минути за да се генерира приказната.
 • Некои алатки за вештачка интелигенција може исто така да понудат опција за генерирање на повеќе варијации на истата приказна, што ќе ви овозможи да ја изберете онаа што најдобро одговара на вашите потреби.

Чекор 6: Прегледајте ја и уредете ја приказната

 • Приказната генерирана од вештачката интелигенција можеби не е совршена и може да бара одредено уредување за да биде покохерентна и попривлечна.
 • Оттука, прегледајте ја приказната и уредете ја по потреба.
 • Можете да ги исправите сите граматички грешки, да ги прилагодите тонот и стилот или да додадете дополнителни детали за да ја направите приказната поинтересна.
 • Може да користите и други алатки за креативно пишување, како што се граматички проверки или водичи за стилови, за дополнително да го подобрите квалитетот на приказната.

Чекор 7: Објавете ја приказната

 • Откако ќе бидете задоволни со приказната, можете да ја објавите на вашата веб-страница, блог или канали на социјалните медиуми.
 • Погрижете се да ја кредитирате алатката за вештачка интелигенција што ја користевте за да ја генерирате приказната и да дадете одрекување доколку е потребно.
 • Исто така, можете да ја користите приказната како инспирација за други пишувачки проекти, како што се романи, сценарија или маркетинг материјали.
жена што пишува приказна на компјутер

1. ChatGPT-3 од OpenAI

GPT-3 е еден од најнапредните достапни модели на јазици со вештачка интелигенција, со можност за генерирање на висококвалитетен текст во широк спектар на стилови и формати. Има голема база на податоци со претходно обучени јазични модели, што го прави одличен избор за генерирање на широк спектар на содржини.

 • Голема база на податоци за претходно обучени јазични модели
 • Способност да се генерира висококвалитетен текст во широк опсег на стилови и формати
 • Може да се прилагоди за специфични задачи и да има бесплатен план
 • Нуди широк спектар на способности за обработка на јазикот, вклучувајќи јазичен превод, сумирање, а исто така и анализа на чувствата.

2. Google AI Writer

Google AI Writer е асистент за пишување AI што користи машинско учење за да генерира идеи. Тој нуди широк спектар на функции, вклучувајќи автоматско сумирање, граматичка и правописна корекција и превод на јазик.

 • Користи машинско учење за да генерира текст сличен на човекот
 • Нуди широк спектар на функции, вклучувајќи автоматско сумирање, граматичка и правописна корекција и превод на јазик
 • Можете да извезувате приказни користејќи Google Docs
 • Поддржува повеќе јазици и може да генерира содржина во широк опсег на формати.

3. Гушкање лице вештачка интелигенција

Hugging Face е алатка за пишување со вештачка интелигенција која користи алгоритми за длабоко учење за да генерира висококвалитетен текст. Има претходно обучени јазични модели кои можат да се дотеруваат за одредени задачи и можат да генерираат текст во различни формати, вклучувајќи текст, слики и аудио.

 • Користи алгоритми за длабоко учење за да генерира висококвалитетен текст
 • Може да генерира пишување приказни, вклучувајќи пишување роман и фикција
 • Нуди претходно обучени јазични модели кои може да се дотераат за специфични задачи
 • Поддржува повеќе јазици и може да генерира содржина во широк опсег на стилови.

4. Copy.ai

Copy.ai е алатка за пишување со ВИ која користи алгоритми за обработка на природен јазик за да генерира креативен стил и пишување копии. Може да генерира содржина во широк спектар на формати, вклучувајќи објави на блогови, објави на социјалните медиуми и маркетинг кампањи за е-пошта.

 • Користи алгоритми за обработка на природен јазик за да генерира текст сличен на човекот
 • Може да генерира содржина во широк опсег на формати, вклучувајќи објави на блогови, објави на социјалните мрежи и маркетинг кампањи за е-пошта
 • Нуди широк спектар на алатки за пишување, вклучувајќи анализатор на наслови и систем за бодување содржина.

5. Артикооло

Articoolo е алатка за генерирање содржина со вештачка интелигенција која користи алгоритми за машинско учење за да создаде уникатни написи и објави на блогови. Може да генерира содржина на широк опсег на теми и може да се прилагоди за да одговара на специфичните потреби и преференции.

 • Користи алгоритми за машинско учење за да креира уникатни статии и објави на блогови
 • Може да генерира содржина на широк опсег на теми
 • Може да се прилагоди за да одговара на специфичните потреби и преференции
 • Нуди алатка за оптимизација на содржината која може да го подобри квалитетот и релевантноста на генерираната содржина.

6. Writesonic

Writesonic е алатка за пишување со вештачка интелигенција која може да генерира висококвалитетна содржина во низа формати, вклучувајќи објави на блогови, објави на социјалните мрежи и описи на производи. Тој нуди низа алатки за да помогне во оптимизирање на содржината за оптимизација и читливост и може да генерира содржина на повеќе јазици и дијалекти.

 • Користи вештачка интелигенција за да генерира висококвалитетна содржина во низа формати, вклучувајќи објави на блогови, објави на социјалните мрежи и описи на производи
 • Нуди низа алатки за да помогне во оптимизирање на содржината за оптимизација и читливост
 • Може да генерира содржина на повеќе јазици и дијалекти.

7. Quillbot

Quillbot е алатка за пишување со ВИ која користи алгоритми за обработка на природен јазик за парафраза и сумирање на текстот. Нуди низа алатки за пишување, вклучувајќи проверка на граматиката, преформулирање и генератор на синоними и може да се користи за генерирање уникатна содржина за оптимизација и дигитален маркетинг.

 • Користи алгоритми за обработка на природен јазик за парафраза и сумирање на текстот
 • Нуди широк спектар на алатки за пишување, вклучително и граматичка проверка, преформулирање и генератор на синоними
 • Може да се користи за генерирање уникатна содржина за оптимизација и дигитален маркетинг цели
 • Обезбедува проверка на плагијат. Исто така, може да ја скрати содржината со долга форма во кратка форма

8. ContentBot

ContentBot е алатка за пишување со вештачка интелигенција која може да генерира висококвалитетна содржина во низа формати, вклучувајќи објави на блогови, е-пошта и описи на производи. Нуди низа алатки за оптимизација на содржината, вклучувајќи анализатор на наслови и стрелец за читливост, и може да генерира содржина на повеќе јазици и дијалекти.

 • Користи алгоритми за машинско учење за да генерира висококвалитетна содржина во низа формати, вклучувајќи објави на блогови, е-пошта и описи на производи
 • Нуди низа алатки за оптимизација на содржината, вклучувајќи анализатор на наслови и стрелец за читливост
 • Може да генерира содржина на повеќе јазици и дијалекти.

9. Jasper .ai

Jasper е софтвер за пишување со вештачка интелигенција кој им овозможува на бизнисите и тимовите да ги автоматизираат нивните процеси на пишување. Платформата користи алгоритми за обработка на природен јазик и машинско учење за да генерира висококвалитетна содржина во различни формати, вклучувајќи е-пошта, објави на блогови, извештаи и многу повеќе. Користи невронска мрежа и обработка на природен јазик за да напише привлечни приказни.

Генератор на приказни за вештачка интелигенција е алатка која користи алгоритми за вештачка интелигенција, особено обработка на природни јазици (NLP), за автоматски да креира приказни и да го забрза процесот на пишување. Овие генератори вообичаено користат големи збирки на податоци од претходно постоечки текст за да научат како да конструираат кохерентни реченици, параграфи и заплети, а потоа го користат ова знаење за да генерираат уникатни приказни засновани на влезови од корисникот и бура на идеи.

Целта на генератор на приказни за вештачка интелигенција е да произведе привлечни приказни без човечка интервенција, кои можат да бидат корисни за различни апликации, вклучувајќи маркетинг, забава и образование.

Сподели пост

AI писател

img

Eskritor

Креирајте AI генерирана содржина