Најдобрите екстензии на Chrome за помошник за пишување во 2023 година

Слика што прикажува споредбена табела на најдобрите екстензии на Chrome за помошник за пишување во 2023 година

Зошто да користите екстензии на Chrome за помошник за пишување?

Екстензиите на Chrome за помошник за пишување нудат широк опсег на придобивки што ги подобруваат вештините за пишување, продуктивноста, квалитетот на содржината и ефикасноста. Некои од клучните придобивки од користењето на овие екстензии вклучуваат:

 • Грешки при фаќање: Асистентите за пишување помагаат да се фатат грешки како граматички, правопис и интерпункциски грешки
 • Подобрување на стилот на пишување: овие екстензии даваат предлози за подобрување на стилот на пишување, како што се користење поконцизен јазик, избегнување пасивен глас и користење на поквалитетен речник
 • Заштеда на време: Екстензиите за помошник за пишување на Chrome заштедуваат време со автоматска проверка за грешки и обезбедување предлози за подобрување
 • Подобрување на читливоста: многу асистенти за пишување помагаат да се подобри читливоста на пишувањето со истакнување сложени реченици и предлагање поедноставни алтернативи
 • Интегрирање со различни алатки: Екстензии за копирање на Chrome се интегрираат со различни алатки како што се Gmail, Google Docs и социјалните медиуми, што го олеснува нивното користење на различни канали
лаптоп кој прикажува помошник за пишување

Кои се најчестите екстензии на Chrome за асистенти за пишување?

Граматички

Grammarly е најпопуларната екстензија за помошник за пишување со над 10 милиони корисници. Тоа е корисна алатка која ги проверува и граматиката и стилот. Работи со различни алатки како што се Gmail, Google Docs и социјалните медиуми, што го прави лесен за користење на различни канали.

Добрите страни :

 • Проверува граматички, правописни, интерпункциски и стилски грешки
 • Дава предлози за подобрување на стилот на пишување
 • Се интегрира со различни алатки

Конс:

 • Ограничена функционалност во бесплатната верзија
 • Висока цена за платените планови

Уредник на Хемингвеј

Уредникот на Хемингвеј е уникатен асистент за пишување кој се фокусира на подобрување на читливоста и концизноста. Истакнува долги, сложени реченици и исто така предлага поедноставни алтернативи.

Добрите страни:

 • Се фокусира на подобрување на читливоста и концизноста
 • Создавајте е-пошта, содржини за објавување на социјалните медиуми за блогери, рецензии, содржина на Google Ads
 • Пристапете до повеќе од 30 случаи и шаблони за употреба

Конс:

 • Ограничена функционалност во споредба со другите екстензии
 • Не проверува граматички и правописни грешки

ProWritingAid

ProWritingAid е моќен асистент за пишување кој проверува граматика, правопис, интерпункција и стил.

Добрите страни:

 • Сеопфатна помош за пишување
 • Вклучува плагијат и проверка на правопис
 • Обезбедува детални извештаи за подобрување на стилот на пишување и парафразирање
 • Има бесплатен план и премиум планови
 • Се интегрира во повеќе од 30 алатки како што се LinkedIn, Gmail, Google Docs

Конс:

 • Ограничена функционалност во бесплатната верзија на веб-продавницата на Chrome
 • Може да биде огромно за почетници

Хиперзапишување

Hyperwrite е екстензија за помошник за пишување на Google Chrome која помага да пишувате побрзо со обезбедување на предлози и корекции во реално време додека пишувате.

Добрите страни:

 • Обезбедува предлози и корекции во реално време
 • Има екстензија за Chrome, приклучоци за WordPress и Shopify и API
 • Дава предлози за стил на пишување, резимира и преформулира текст
 • Работи на сите отворени јазичиња

Конс:

 • Платено продолжување
 • Месечната претплата може да биде скапа

SurferSEO

SurferSEO е екстензија на прелистувачот Chrome што помага да се подобри содржината за пребарувачите. Овозможува создавање содржина оптимизирана за оптимизација, а екстензијата на прелистувачот работи на Google Docs и Google Search.

Добрите страни:

 • Помага за подобрување на содржината за пребарувачите
 • Ја анализира содржината и дава предлози за подобрување на факторите за оптимизација на страницата
 • Предлага начини за надминување на конкурентите
 • Автоматизирајте ги работните текови, гребете ги податоците и намалете ги со еден клик

Конс:

 • Во некои случаи, огромно за писатели почетници кои не се запознаени со SEO

Џаспер

Jasper е алатка за вештачка интелигенција ai што генерира персонализирани предлози за наслови, поднаслови и пасуси. Понатаму, наоѓа важни теми и поврзани зборови кои ќе помогнат да се создаде содржина што резонира со целната публика.

Добрите страни:

 • Користи вештачка интелигенција за да генерира персонализирани предлози за наслови, поднаслови и пасуси
 • Идентификува трендовски теми и сродни зборови

Конс:

 • Во некои случаи, не е погодно за писатели кои претпочитаат органски да генерираат идеи

Став АИ

ParagraphAI е асистент за пишување со вештачка интелигенција кој користи машинско учење за препишување и поедноставување реченици и параграфи. Обезбедува предлози засновани на контекст и повратни информации во реално време.

Добрите страни:

 • Користи вештачка интелигенција за препишување и поедноставување реченици и параграфи
 • Обезбедува предлози засновани на контекст и повратни информации во реално време

Конс:

 • Можеби не е погодна за писатели кои претпочитаат да имаат целосна контрола врз нивното пишување

Растечка лента

Growthbar е сè-во-едно екстензија за оптимизација која обезбедува податоци за волуменот на клучни зборови, анализа на повратни врски и предлози за оптимизација на страницата. Исто така, помага да се идентификуваат популарните типови на содржина на која било веб-страница.

Добрите страни:

 • Обезбедува податоци за обемот на клучни зборови, анализа на повратни врски и предлози за оптимизација на страницата
 • Помага да се идентификуваат популарни содржини на која било веб-страница
 • Интегриран со iOS и Android

Конс:

 • Ограничена функционалност во споредба со другите екстензии

Најчесто поставувани прашања

Што е асистент за пишување?

Екстензии на Chrome за помошник за пишување се алатки дизајнирани да им помогнат на писателите да ги подобрат своите вештини за пишување, продуктивност и ефикасност. Овие екстензии обично се на веб-прелистувачот Google Chrome и работат со различни алатки како што се Gmail, Google Docs, социјалните медиуми и други алатки за пишување.
Екстензиите на Chrome за помошник за пишување обично помагаат во области како што се проверка на граматиката, корекција на правопис, проверка на интерпункциски знаци, проверка на стилови и предлози за подобрување на стилот на пишување. Тие исто така вклучуваат тезаурус, контекстуален речник и проверка на плагијат.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Ekritor сега!

Поврзани написи

Слика на компјутерски екран што прикажува разговор со GPT-3, прекриен со дијаграми што ги илустрираат чекорите за обработка на јазикот на вештачката интелигенција
Eskritor

Како работи GPT-3?

Следните чекори објаснуваат како GPT-3 работи за да генерира одговори: Зошто е корисен GPT-3? Еве список на причини зошто GPT-3 е корисен: Која е историјата на GPT-3? Развојот на GPT-3

Визуелна табела што прикажува податоци поврзани со влијанието на вештачката интелигенција на пазарот на труд за пишувачите на содржини
Eskritor

Дали вештачката интелигенција ќе ги замени пишувачите на содржина?

Да, писателите на вештачка интелигенција можат да заменат некои писатели, но никогаш не можат да ги заменат добрите писатели. Ќе замени одредени видови работни места за пишување. Генераторите на содржина

Визуелна претстава на архитектурата на ChatGPT, со трансформаторски модел кој овозможува разбирање на јазикот и генерирање способности
Eskritor

Како работи ChatGPT?

На високо ниво, ChatGPT е модел за длабоко учење кој користи невронска мрежа за да генерира текст сличен на човекот. Специфичната верзија на моделот, ChatGPT-3, се заснова на техника наречена