Најдобрите писатели на содржини со вештачка интелигенција во 2023 година

Слика на која се прикажува столбест графикон кој ги илустрира нивоата на задоволство на корисниците со најдобрите писатели на содржина со вештачка интелигенција во 2023 година.
Слика на која се прикажува столбест графикон кој ги илустрира нивоата на задоволство на корисниците со најдобрите писатели на содржина со вештачка интелигенција во 2023 година.

Eskritor 2023-07-11

Алатките за пишување со вештачка интелигенција се корисни за подобрување на процесот на пишување и читливоста на текстовите. Тие имаат важна улога во маркетингот на содржини . Подолу се најдобрите писатели на содржина со вештачка интелигенција во 2023 година и нивните објаснувања:

Кои се најчесто користените алатки за пишување содржини со вештачка интелигенција во 2023 година?

Во 2023 година, неколку алатки дојдоа на врвот и сега се претпочитаат меѓу производителите на содржина. Следниве се најпопуларните алатки за пишување содржина со вештачка интелигенција во 2023 година:

WriteSonic

Тоа е алатка за пишување вештачка интелигенција која генерира уникатна содржина врз основа на вашите преференции и потреби. Writesonic автоматски создава содржина оптимизирана за оптимизација.

Добрите страни:

 • Writesonic нуди многу различни опции за низа случаи на употреба, вклучувајќи описи на производи, твитови, натписи на Инстаграм, повици за акција, па дури и повеќе специјализирани типови, како што се описи на огласи за недвижнини и текстови на песни.
 • Додека повеќето алатки за пишување со вештачка интелигенција се добри во содржината со кратки или долги форми, Writesonic е исклучително добар во справувањето со двете.
 • Погоден е за пишување написи за блогови и го претпочитаат многу хонорарни преведувачи, блогери и пишувачи на копии.
 • Тоа е SEO-пријателски.

Конс :

 • Ако сакате да креирате статии со долга форма во еден чекор, ќе треба да се надградите на платен план.

ChatGPT

Тоа е модел за генерирање јазик и чет-бот кој помага при различни задачи за пишување. Оваа најсовремена технологија за вештачка интелигенција користи алгоритми за машинско учење за да го разбере внесот на природниот јазик и да генерира одговори слични на луѓето. За разлика од SEO.ai, ChatGPT не се фокусира на оптимизација, туку на обезбедување на јазичен модел на вештачка интелигенција за општа намена кој е фино подесен за различни NLP задачи.

Добрите страни :

 • ChatGPT е потполно бесплатен за неограничена употреба. Играјте со ChatGPT колку што сакате и креирајте илјадници зборови со содржина.
 • ChatGPT е неверојатно лесен за користење. Нема потреба да кликате околу списокот на алатки или шаблони.

Конс :

 • ChatGPT не е дизајниран експлицитно за содржината на блогот, затоа мора да користите неколку прашања за да создадете објава на блог. Нема инстант „рецепт“ за целосна објава.

Copy.ai

Тоа е текстуална машина базирана на НЛП за социјални медиуми и маркетинг преку е-пошта. Како добра мерка, проверете дали правите проверка на фактите и лекторирање за да се осигурате дека вашата содржина е точна и природно тече пред да ја објавите.

Добрите страни :

 • CopyAI има бесплатен план, што ви овозможува да произведувате до 2.000 зборови месечно. Овој план вклучува пристап до сите нивни алатки, плус 7-дневна бесплатна проба на профи планот.
 • Овој асистент за пишување со вештачка интелигенција е лесен за користење, особено за почетници во споредба со најдобрите алатки за пишување со вештачка интелигенција.
 • Интерфејсот и работниот тек се лесно достапни, дури и ако никогаш претходно не сте користеле алатка за пишување копирање со вештачка интелигенција.

Конс :

 • Како и со секоја вештачка интелигенција, понекогаш ќе добиете чудни, па дури и бесмислени резултати.
 • Повеќето луѓе не претпочитаат парафразирање или преформулирање со Copy.ai

Jasper.ai (Џарвис)

Тоа помага да се пишува ефикасно со предлози за реченици и проверка на плагијат. Обезбедува две опции за цени: стартен режим и режим на шеф. Jasper има шаблони за многу задачи за пишување копии, вклучувајќи реклами Facebook , пишување книги и објави на блогови.

Добрите страни:

 • Jasper создава долги пасуси на содржина (над 1.000 знаци) од едно барање.
 • Користете Jasper за да пишувате содржина на 25+ различни јазици.
 • Има екстензија Jasper Chrome, така што е можно да се користи Jasper каде и да пишувате, вклучително и Google Docs, WordPress и повеќе приклучоци.
 • Користете го планот „Boss Mode“ за производство на подолги написи, кој вклучува функција „Рецепти“ што ви овозможува да креирате различни типови на содржина, како што е блог-објава за преглед на производи. Ова исто така ви овозможува да ја преработите и проширите постојната содржина.

Конс:

 • Секој месец добивате само одреден број зборови. Затоа, ако му дадете Jasper барање што не резултира со корисна содржина, сте потрошиле дел од вашиот додаток.
 • Ќе треба да платите дополнително ако сакате откривање плагијат (обезбедено преку партнерство со Copyscape).
 • Бесплатниот план вклучува само 5 дена и ќе треба да ги внесете информациите за вашата кредитна картичка за да пристапите до нив.
тој писател

Кои индустрии имаат најголема корист од пишувачите на содржини со вештачка интелигенција?

Секоја индустрија која се потпира на пишана содржина има корист од употребата на пишувачи на содржини со вештачка интелигенција. Тоа е затоа што тие помагаат да се насочи процесот на создавање содржина. Тие помагаат да се намалат трошоците и да се подобри квалитетот и релевантноста на содржината.

 • Е-трговија: пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на бизнисите за е-трговија да креираат описи на производи, прегледи и маркетиншка копија што е оптимизирана за пребарувачите и помага да се зголеми продажбата.
 • Објавување: Пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на издавачите побрзо и попрецизно да произведуваат големи количини на содржина, од написи од вести до објави на блогови и ажурирања на социјалните медиуми.
 • Рекламирање: Пишувачите на содржини со вештачка интелигенција помагаат да се рекламираат агенциите да создаваат насочени и ефективни копии на реклами за различни медиуми, како што се печатени, радио и онлајн рекламирање.

Како пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на компаниите?

Пишувачите на содржини за вештачка интелигенција им помагаат на компаниите да создаваат висококвалитетна содржина поефикасно, а истовремено да ги намалат трошоците и да ја персонализираат содржината според потребите и преференциите на нивната целна публика. Подолу се дадени случаите каде што пишувачите на содржина со вештачка интелигенција им помагаат на компаниите:

 • Подобрување на ефикасноста : пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на компаниите поефикасно да креираат пишана содржина преку автоматизирање на одредени делови од процесот на креирање содржина.
 • Подобрување на квалитетот: пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на компаниите да произведуваат висококвалитетна содржина што е релевантна и привлечна за нивната целна публика. Тие користат алгоритми за обработка на природен јазик за да го анализираат однесувањето и преференциите на корисникот, идентификувајќи каков тип на содржина најверојатно ќе се чита и споделува.
 • Зголемување на создавањето содржина: Пишувачите на содржина со вештачка интелигенција им помагаат на компаниите да произведат повеќе содржини за помалку време, што е особено корисно за компаниите кои треба редовно да објавуваат многу содржини, како што се вести или платформи за социјални медиуми.
 • Намалување на трошоците: пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на компаниите да заштедат пари преку автоматизирање на одредени делови од процесот на создавање содржина, како што се истражување и анализа.

Како се користат пишувачите на содржини со вештачка интелигенција за да се подобри оптимизацијата и да се зголеми видливоста на Интернет?

Софтверот за пишување вештачка интелигенција помага да се оптимизира содржината за подобро рангирање на пребарувачите.

 • Истражување на клучни зборови: пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на бизнисите да ги идентификуваат најрелевантните и највредните клучни зборови што треба да ги таргетираат за нивната содржина. Со анализа на корисничките податоци, алгоритмите за вештачка интелигенција ги идентификуваат зборовите и фразите што луѓето ги користат за пребарување на бизниси и производи.
 • Оптимизација на содржината: Пишувачите на содржина со вештачка интелигенција им помагаат на бизнисите да ја оптимизираат содржината на нивната веб-страница за да го подобрат рангирањето на страниците со резултати од пребарувачите (SERPs).
 • Создавање содржина: пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на бизнисите редовно да создаваат нова, висококвалитетна содржина. Со користење на алгоритми за обработка на природен јазик, пишувачите на содржини со вештачка интелигенција генерираат единствена и релевантна содржина која е оптимизирана за пребарувачите.
 • Персонализација: Пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на бизнисите да ја персонализираат својата содржина според потребите и преференциите на нивната целна публика. Со анализа на корисничките податоци, алгоритмите за вештачка интелигенција создаваат содржина која е погодна за интересите и однесувањето на читателот.
 • Анализа: Пишувачите на содржина со вештачка интелигенција им помагаат на бизнисите да ги следат и анализираат перформансите на нивната содржина во реално време.

Кои се другите претпочитани пишувачи на содржини со вештачка интелигенција?

Исто така, има и други пишувачи на содржини со вештачка интелигенција кои имаат свои карактеристики и случаи на употреба. Други пишувачи на содржини за вештачка интелигенција вклучуваат:

GPT-3 од OpenAI

Тоа генерира текст сличен на човекот, што го прави моќна алатка за писателите. Една од клучните карактеристики на GPT-3 е неговата способност да генерира текст кој речиси не се разликува од оној напишан од човек. Има пристап до API преку претплата.

Rytr.me

Тоа е помошник за пишување со вештачка интелигенција што ви овозможува да произведувате содржина за неколку секунди по дел од цената или опција за бесплатен план. Ако се борите со блокадата на писателот, оваа автоматска алатка за пишување копии е помошник.

Како и многу други генератори на содржина со вештачка интелигенција, Rytr прво ќе генерира идеи за објавување на блогови и контури на блог за вас, а потоа ќе го уредите овој текст пред да го користите Rytr за да го проширите со поединечни параграфи и делови. Исто така, има план за заштеда за објави на социјалните мрежи.

LongShot

Тоа е алатка која ја користи вештачката интелигенција за создавање блогови и содржини. Нуди бесплатен пробен период и претплата. Алатката генерира содржина за различни потреби и гарантира дека генерираната содржина е фактички точна. Исто така, можно е да се користи LongShot Chrome Extension за да се внесе вештачката интелигенција во вашиот работен тек каде било на интернет.

Frase.io

Frase е професионална алатка за пишување со вештачка интелигенција која е особено популарна меѓу специјалистите за оптимизација на пребарувачи (SEO), менаџерите со содржини, целните страници, маркетерите и пишувачите на содржина на блогови. Тоа помага да се истражуваат, пишуваат и оптимизираат содржините за првата страница на Google со многу иновативни шаблони за да ви помогнат да постигнете многу различни задачи за оптимизација.

INK

Тоа е креатор на содржина што ви овозможува да произведувате и пишана содржина и уметнички дела. INK Editor има низа различни функции надвор од пишувањето содржина со вештачка интелигенција, вклучително и алатки за оптимизација. Исто така, има интелигентна екстензија на Google Chrome што ве тера да пишувате каде ја работите вашата работа, мислите на Facebook , LinkedIn, Twitter или Google Docs.

Surfer SEO

Тој е дизајниран за оптимизација на оптимизација и не пишува содржина за вас. Со Surfer, создавате содржина оптимизирана за оптимизација, пребарувате на веб за идеи за содржина и брзо се рангирате во Google. Тоа е добра опција ако сакате да добиете само една алатка за создавање на содржина за оптимизација.

Сподели пост

AI писател

img

Eskritor

Креирајте AI генерирана содржина