Најдобар Apis за пишување содржини со вештачка интелигенција во 2023 година

Слика на табла за дигитален дисплеј со имиња и карактеристики на најдобрите API за пишување содржини со вештачка интелигенција во 2023 година.
Слика на табла за дигитален дисплеј со имиња и карактеристики на најдобрите API за пишување содржини со вештачка интелигенција во 2023 година.

Eskritor 2023-07-07

Што се AI Content Writer API?

AI Content Writer API се интерфејси за програмирање на апликации кои користат вештачка интелигенција и NLP алгоритми за да генерираат висококвалитетна содржина. Овие API работат со различни платформи за да го автоматизираат процесот на пишување. Ова им помага на бизнисите брзо и ефикасно да создаваат привлечна и информативна содржина.

Софтверот за пишување вештачка интелигенција може да генерира широк опсег на содржини, вклучувајќи објави на блогови, објави на социјалните мрежи, описи на производи, е-пошта и чет-ботови. Тие исто така можат да дадат повратни информации во реално време за вашето пишување.

Кои индустрии имаат најголема корист од алатките за пишување содржина со вештачка интелигенција?

Писателите на содржини со вештачка интелигенција имаат корист од секоја индустрија што се потпира на содржината генерирана со вештачка интелигенција, бидејќи тие помагаат да се насочи процесот на креирање содржина, да се намалат трошоците и да се подобри квалитетот и релевантноста на идеите за содржина во споредба со човечките писатели.

 • Е-трговија: Бизнисите за е-трговија можат да користат пишувачи на содржини со вештачка интелигенција за да генерираат описи на производи, прегледи од клиенти и персонализирани препораки, што може да им помогне да ја подобрат нивната продажба и искуство со клиентите.
 • Објавување: Пишувачите на содржини со вештачка интелигенција им помагаат на издавачите побрзо и попрецизно да произведуваат големи количини на содржина, од написи од вести до објави на блогови и ажурирања на социјалните медиуми.
 • Рекламирање: Пишувачите на содржини со вештачка интелигенција помагаат да се рекламираат агенциите да создаваат насочени и ефективни копии на реклами за различни медиуми, како што се печатени, радио и онлајн рекламирање.
 • Маркетинг: Содржинските маркетери можат да користат пишувачи на содржини со вештачка интелигенција за да создадат привлечна и информативна содржина што може да им помогне да ја подобрат својата свесност за брендот, да генерираат потенцијални клиенти и да ја зголемат читливоста на содржината.

Кои се најдобрите API-а за пишување содржини на ai во 2023 година

WriteSonic

Writesonic е AI Content Writer API што може да генерира висококвалитетна содржина, вклучувајќи објави на блогови, објави на социјалните мрежи и описи на производи. Користи напредни алгоритми за обработка на природен јазик за да ги разбере тонот и стилот на вашиот бренд, осигурувајќи дека произведената содржина е конзистентна со гласот на вашиот бренд.

Добрите страни:

 • Writesonic нуди многу различни опции за низа случаи на употреба, вклучувајќи описи на производи.
 • Додека повеќето алатки за пишување со вештачка интелигенција се добри или во пишана содржина со кратки форми или во долги содржини, Writesonic е исклучително добар во справувањето со двете.
 • Добро е за пишување написи за блогови и го претпочитаат многу хонорарни преведувачи, блогери и писатели.
 • Тој е погоден за оптимизација и има функција за проверка на граматиката.

Конс

 • Ако сакате да креирате статии со долга форма во еден чекор, ќе треба да се надградите на платен план.
 • Наплати за пишување по збор – што значи дека на крајот може да потрошите многу пари на содржина што не е соодветна за вашите потреби.

ChatGPT

Тоа е модел за генерирање јазик, како и чет-бот кој може да помогне при различни задачи во стилот на пишување. Оваа врвна технологија за вештачка интелигенција користи алгоритми за машинско учење за да го препознае внесот на природен јазик и да генерира одговори слични на луѓето. ChatGPT се фокусира на обезбедување на модел на јазичен ВИ за општа намена кој е фино подесен за различни NLP задачи.

Добрите

 • ChatGPT е потполно бесплатен, за неограничена употреба. Играјте наоколу со ChatGPT колку што сакате и креирајте илјадници зборови со содржина: никогаш нема да мора да плаќате ништо.
 • ChatGPT е неверојатно лесен за користење. Нема потреба да кликате околу списокот на алатки или шаблони.

Конс

 • ChatGPT не е специјално дизајниран за содржина на блог, така што ќе треба да користите неколку различни прашања за да создадете објава на блог. Нема инстант „рецепт“ за целосна објава.

Copy.ai

CopyAI е пишувач на написи за вештачка интелигенција дизајниран за објавување на блогови и маркетинг копии (како е-пошта). Исто така, вклучува и плејада алатки и шаблони за создавање разновидни други видови на содржина. CopyAI има решение за вас без разлика дали ви треба копија од социјалните мрежи или описи на производи.

Добрите

 • CopyAI има бесплатна верзија, која ви овозможува да произведувате до 2.000 зборови месечно. Овој план вклучува пристап до сите нивни алатки, плус 7-дневна бесплатна проба на профи планот.
 • Овој асистент за пишување со вештачка интелигенција е лесен за користење, особено за почетници во споредба со другите најдобри алатки за пишување со вештачка интелигенција.
 • Интерфејсот и работниот тек се лесно достапни, дури и ако никогаш претходно не сте користеле алатка за пишување копирање со вештачка интелигенција.

Конс

 • Како и со секоја вештачка интелигенција, повремено ќе добивате чудни, па дури и нелогични резултати.
 • Не треба да се користи за парафразирање или преформулирање.

Jasper.ai (Џарвис)

Тоа помага да се пишува ефикасно со предлози за реченици и проверка на плагијат. Обезбедува две опции за цени: стартен режим и режим на шеф. Jasper има шаблони за многу задачи за пишување копии, вклучувајќи реклами Facebook , пишување книги и објави на блогови.

Добрите страни:

 • Има екстензија Jasper Chrome, така што е можно да се користи Jasper каде и да пишувате: тоа вклучува Google Docs, WordPress и повеќе приклучоци.
 • Користете го планот „Режим на шеф“ за производство на подолги статии, кој вклучува клучна карактеристика „Рецепти“ што ви овозможува да креирате различни типови на содржина.

Конс:

 • Ќе треба да платите дополнително ако сакате откривање плагијат (обезбедено преку партнерство со Copyscape).
 • Бесплатниот план е ограничен на само 5 дена – и ќе треба да ги внесете информациите за вашата кредитна картичка за да пристапите до нив.

Член Forge

Article Forge е API за пишување содржини со вештачка интелигенција што може да создаде уникатни и висококвалитетни статии за вашата веб-локација или блог. Користи напредни алгоритми за да ја разбере вашата тема и да произведе содржина што е информативна и привлечна.

Добрите страни:

 • Статијата Forge може да вклучи додатоци во вашата статија, како слика или видео. Може дури и автоматски да објавува статии на вашиот блог на WordPress.
 • Членот Forge е прилично поевтин од многу конкурентни алатки, особено ако плаќате годишно.

Конс:

 • Бесплатниот пробен период трае само 5 дена и ќе треба да ги внесете информациите за вашата кредитна картичка или PayPal за да пристапите до нив.
 • На Article Forge му требаат неколку минути за да ја произведе секоја статија: прилично побавно од некои други алатки за вештачка интелигенција, кои даваат речиси моментален одговор.

Фрасе

Frase е уште еден пишувач на содржини со вештачка интелигенција кој може да ви помогне со вашата содржина за оптимизација. Може да се користи за креирање нова содржина, како и за оптимизирање на постоечката содржина. Frase ви помага да развиете преглед за вашата содржина врз основа на конкурентни статии.

Добрите

 • Frase е буџетска опција ако сакате да произведувате само неколку објави на блог секој месец.
 • Frase сега го користи OpenAI моделот (GPT-3) кој произведува поквалитетна содржина од внатрешниот модел на AI на Frase.

Конс

 • Како и кај лентата за раст, Frase не создава преглед за вас: ќе треба да напишете свои поднаслови или да ги изберете постоечките од конкурентните статии.

Surfer SEO

Serp SEO е важен аспект за оптимизирање на содржината на вашата веб-страница за пребарувачите. SERP е кратенка за страница со резултати од пребарувачот, а алатката Serp SEO се однесува на процесот на оптимизирање на вашата содржина за да се рангира повисоко на страниците со резултати од пребарувачот. Ова вклучува користење на релевантни истражувања за клучни зборови за создавање висококвалитетна содржина и подобрување на целокупното корисничко искуство на вашата веб-локација.

Добрите страни:

 • Можете да го поврзете Surfer SEO со Jasper ако користите Jasper за креирање на вашата содржина.
 • SurferSEO исто така се интегрира и со Google Docs и WordPress за да ви го олесни пишувањето и објавувањето на објави на блогови.
 • Додека пишувате, SurferSEO ви обезбедува мерка во реално време за оптимизација на оптимизација на вашата статија.
 • Има вграден детектор за плагијат, кој може да биде смирувачки ако користите генерирање содржина со вештачка интелигенција или ако уредувате статија напишана од некој друг.

Конс:

 • Не можете да користите Surfer SEO за всушност да ја напишете содржината за вас – иако неговите алатки за вештачка интелигенција сигурно може многу да помогнат да се забрза процесот на пишување.

Сподели пост

AI писател

img

Eskritor

Креирајте AI генерирана содржина